Gradovi i općine 29.03.2017. 23:58. Zadnja izmjena: 30.03.2017. 07:09.

Sjednica Gradskog vijeća

Propitkivanja na aktualnom satu u Murskom Središću

U četvrtak, 9. ožujka održana je 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Murskog Središća. Na aktualnom satu zapravo jedina zanimljiva razmjena mišljenja odvijala se između Marija Nerera, šefa središćanske gradske organizacije SDP-a i vođe koalicije SDP-HSU-MDS u vijeću i gradonačelnika Dražena Srpaka kojem su sva pitanja bila i upućena.

Naime, vijećnici većine – tražeći kroz pitanja prostor za malo promocije – pitali su gradonačelnika uglavnom ono što je već u novinama i drugdje bilo kao (dobra) vijest već objelodanjeno. M. Nerer postavio je svoja tri pitanja drugačije: prvo je zatražio uvid u ponudu "Energy plusa" za instaliranje javne LED-rasvjete, a zanimalo ga je koliko se ponuđača uopće javilo, a zanilmljivim je ocijenio i to što je bivši ministar gospodarstva Darko Horvat (HDZ) bio direktorom u tom poduzeću.

D. Srpak a je dočekao s opaskom da "puca iz prazne puške", jer nisu se ponuđači imali na što javiti kad nije bio raspisan ni natječaj ni poziv, a ponudu – samoinicijativnu, tržišnu i dobrodošlu – tek ocjenjuje stručni kolegij.

Drugo pitanje M. Nerera bilo je uvodno potkrijepljeno ocjenom da web-stranica grada izgleda sramotno, a želio je znati tko je vodi i uređuje jer grad može i treba više (sadržaja). D. Srpak se nije dao smesti, rekao je da web-stranicu uređuje odabrani najpovoljniji ponuđač, te da se o ukusima se ne raspravlja! Zatim se rešlo na "težu artiljeriju": M. Nerer pitao je jesu li na "stručno osposobljavanje" u gradske službe primani uglavnom ljudi iz HDZ-a?

D. Srpak je kazao na to da pri uzimanju mladih na stručno osposobljavnje nikog nije pitao u kojoj je stranci, te "uzvratio paljbu" Nereru informqacijom da se "jako dobro sjeća da ga je M. Nerer došao pitati za kćer svog stranačkog prijatelja iz Donjeg Kraljevca"! M. Nerer se opet branio da samo raspitivao je li raspisan natječaj, a zatim su dvojica najaktivnijih sugovornika još malo razmatrala tko je za što zaslužan ili "zaslužniji", dok ih nije predsjednik vijeća M. Cmreček primirio autoritetom svojeg položaja. Ipak, predizboran je kampanja, makar neslužbeno, zadnjim aktualnim satom, zadnje sjednice gradskog vijeća u mandatu – otvorena.