Gradovi i općine 31.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Prva župna biciklijada župe Draškovec

Župnik Župe sv. Roka u Draškovcu vlč. Matija Vonić incirao je prvu župnu biciklijadu. Draškovčanima su se na biciklijadi pridružili rekreativci iz Čukovca, Hemuševca te Oporovca, ukupno 58 biciklista.
- Toplo sunce... vjetar u leđa..., a u srcu uzbuđenje, želja za pustolovinom... Prolazimo kroz cijeli Čukovec uz pozdrave domaćina koji su bili na cesti... idemo prema željezničkoj stanici Donji Mihaljevec... prelazimo željezničku prugu... vozimo se preko mosta. Promatramo prekrasan krajolik nizina... plantaže lješnjaka... voćnjake... polja ubranih i još neubranih kukuruza... Prolazimo krajem u kojem neki od nas nikad nisu bili, a tako nam je blizu... Svo drveće i grmlje obojeno je u najšarenije boje jeseni... prekrasan užitak za oči... treperenje i šuškanje lišća, kao tihi zvuci glazbe... Samo pokoji glasan komentar - hoću li moći izdržati do kraja?!... Ali imamo mi našeg Dragana Totu koji ide svojim vozilom, ako, ne daj Bože, kome zatreba ikakva pomoć, a ujedno je u njegovom vozilu “pokretni restoran”... Župnik mu dao kolača, sokova, smokava, vode i vina, za okrepu biciklistima.
Stigli smo do hladne vode, rijeke Mure... Tu nam je prva okrepa, uz jelo i piće, mala pauza. Dobriša Habuš, naš “prateći fotograf”, snimi zajedničku fotografiju... Krećemo uz nasip, ali sada makadamom prema Goričanu. Mala nezgoda, Zdravko Škoda s biciklom se prebacuje u auto kod Dragana Tote jer mu probušena guma. Stižemo u Goričan. Raspoloženi, uz smijeh i šalu, ni ne primjećujemo da smo prošli već više od 25 kilometara, ali približavajući se Hemuševcu, polako se brzina smanjivala... primjećuje se lagani umor, bol u mišićima... pogotovo kod naših prijatelja iz Donjeg Kraljevca jer njihova trasa puta bila je oko 5 km duža od naše - napisala je sudionica Jelena Vadas.
Snimio Dobriša Habuš

Izvor: 3053