Gradovi i općine 18.05.2017. 07:21. Zadnja izmjena: 18.05.2017. 07:24.

HEP

Punionica s dva priključna mjesta za električne automobile na bazenima u Čakovcu

Vlasnici električnih automobila, svoja vozila mogu puniti i kod Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu. U suradnji Hrvatske elektroprivrede i Grada Čakovca uređena je punionica sa dva priključna mjesta.

Voditelj tima za eMobilnost HEPa- Domagoj Puzak istaknuo je da je HEP je do sada u Hrvatskoj postavio i pustio u pogon 37 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima. Prvi u Hrvatskoj prepoznali su europski trend uvođenja odrednica održivog razvoja u sektore energetike i transporta. Zbog toga surađuju sa zainteresiranim gradovima, lokalnim samoupravama te svim stranama koje imaju interes i želju modernizirati javni i privatni transport te doprinijeti smanjenju emisija CO2 i očuvanju okoliša.

Na punionici u Čakovcu moguće je istodobno punjenje dvaju vozila, s načinom punjenja AC mode3 type2, te uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu. Punjenje na ovoj punionici bit će besplatno godinu dana, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu. Nju možete dobiti u HEP-u ili posuditi na recepciji čakovečkih Gradskih bazena.