Gradovi i općine 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Radionica za izradu strategije razvoja

U četvrtak, 9. siječnja održana je druga radionica Radne skupine za izradu Strategije razvoja grada Čakovca za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Kako bi se utvrdila uspješnost provedbe strateškog plana prethodnog razdoblja, odnosno plana za razdoblje od 2005. do 2012. godine, na radionici je kao uvod prezentirano što je od svega planiranog ostvareno.
Članovi Radne skupine, kako javljaju iz Grada, izdvojili su najzastupljenije misli koje će pomoći oblikovanju vizije u Strategiji razvoja. S ciljem određivanja dugoročnih ciljeva zatim je provedeno usklađivanje područja djelovanja i življenja u gradu Čakovcu.
Krenulo se i s formiranjem kataloga projektnih prijedloga. Svi članovi Radne skupine pozvani su da iznesu svoje prijedloge, a u tome mogu sudjelovati i sami građani. Prijavni obrazac objavljen je na službenoj internet stranici Grada. Treća radionica slijedi sredinom veljače, a na njoj se, uz ostalo, planira kreiranje teksta vizije, izrada „swot“ analize i utvrđivanje strateških ciljeva. (vk)

Izvor: 3065