Gradovi i općine 29.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Razmjena odjeće

Već treću godinu zaredom u Srednjoj školi Prelog provodi se projekt pod nazivom Mi smo djeca vesela, a naoko bezazlen naziv skriva zapravo ozbiljne namjere.
Učenici Srednje škole Prelog pod tim nazivom kontinuirano provode humanitarne akcije, a pri tome im organizacijski pomažu profesorice Tanja Gregur, Mirela Petković i Sanja Pigac.
Prve godine skupljali su srednjoškolci igračke koje su sami ili netko njihov “prerasli”, čistili ih, servisirali i poklonili dječjim vrtićima i Županijskoj bolnici Čakovec.
Druge godine priredili su prikaz međimurskih uskrsnih običaja u Uskršnjoj događalici, spremili za prodaju jaja i kolače, sve arnažirali s nešto živih kunića i koka na štandu, pa skupljen novac namijenili humanitarnim potrebama.
Ove godine stali su korak dalje: u školi su organizirali prodaju (zapravo razmjenu) odjevnih predmeta za tinejdžere tako što su prvo među sobom skupili odjevne predmete, sve ih uredili, oprali, popravili, pa stavili u promet u najzanimljivijim kombinacijama i komadno, sprotstavljajući se konzumerizmu i pomami za nošenjem “marki” odjeće koja više košta, a manje vrijedi nego odjeća njihovog malog “second-hand shopa”. Što se novaca skupi, stavit će se na raspolaganje Učeničkom vijeću za organizaciju neke od akcija ili inicijativa učenika kojima je Škola upravo okupirana. (MB)

Izvor: 3079