Gradovi i općine 18.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Rekonstruiran objekat bivše Vame u Prelogu

Kratkim prijemom u gradskoj vijećnici gradonačelnik Preloga Ljubo Kolarek javno je zahvalio poduzetniku Dušku Kanižaju na poslovnoj inicijativi vezanoj uz objekat bivše robne kuće Vama, u srcu grada. Podsjetimo, vlasnik čakovečke tvrtke Instal-promet Kanižaj otkupio je objekat i u izazovnom ga inženjersko-građevinskom projektu rekonstruirao. Danas su u njemu poslovni prostori i trinaest stanova.

- Robna kuća otvorena je 1972. godine i dugo je bila mjesto oko kojeg se okretao veliki broj ljudi. Nažalost, u jednom je trenutku postala ruglo centra grada, a na sreću Preloga, sada je reprezentativni objekat koji prostoru daje novu vizuru. Zahvalni smo poduzetniku Kanižaju na otvorenosti i spremnosti da uđe u ovako zahtjevan projekat, istaknuo je za prijema gradonačelnik Lj. Kolarek.

Osim poslovnog, D. Kanižaja uz Prelog vežu i drugi imperativi.

- Uložili smo deset milijuna kuna, što prelazi naše prvobitne procjene, ali zadovoljni smo ovime što smo dobili. Koristili smo najbolje materijale, stanovi su energetskog A razreda, mislili smo na praktičnost i udobnost, pa je sve prilagođeno za pristup i život osoba s invaliditetom, ističe Kanižaj, dodajući da svaki od prostora u objektu od 2.300 četvornih metara ima vlastiti parkirališni prostor i spremište, rekao je Duško Kanižaj.(al)

Izvor: 3090