Gradovi i općine 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Ribička manifestacija iznimna je prilika

Budući da je od 7. do 14. rujna Prelog domaćin 61. svjetskog prvenstva u ribolovu udicom na plovak na koje dolazi dvjestotinjak najribolovaca iz četrdesetak zemalja, s njima barem još tri puta toliko pratitelja, a zatim i deset puta toliko posjetitelja manifestacije, sva se gradska upravna struktura organizirala za promociju na najvišoj razini Preloga, Međimurja i, u konačnici, Hrvatske.

U dočeku i ponudi tisućama gostiju koje se očekuje velika je uloga namijenjena i domicilnim poljoprivrednicima koje je gradonačelnik Ljubomir Kolarek okupio na dogovor i inventuru - što se od tradicijskih prehrambenih proizvoda do rukotvorina i suvenira može iznijeti na štandove kojima će biti okružen Trg slobode na kojem su sva ceremonijalna događanja, a što na 3.800 metara uz natjecateljsku stazu na kojoj će cirkulirati tisuće posjetitelja.

“Mobilizacija” je proglašena i udrugama, a angažirana je i posebna turistička agencija koja će jednodnevnim izletima svim gostima omogućiti upoznavanje Međimurja te šireg područja sjeverozapadne Hrvatske, do Zagreba, čak i Plitvičkih jezera.

Odaziv obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava više je nego dobar, pa se s pravom očekuje da najveći broj gostiju kao suvenire iz Preloga i Međimurja ponese, naprimjer, ceker od luščinja,  tikvino crno ulje, turuš ili butelju dobrog vina, uz možda koji CD s međimurskim notama. (mb)

Izvor: 3097