Gradovi i općine 12.09.2018. 08:02. Zadnja izmjena: 12.09.2018. 08:06.

Policijska uprava

Sajam sigurnosti i prevencije 2018. u petak, 21. rujna u Čakovcu

U prostorijama Policijske uprave međimurske u Čakovcu, održala se konferencija za medije u svrhu najave ovogodišnjeg „5. Sajma sigurnosti i prevencije 2018.” i „Obilježavanje Dana policije“. Sajam će se održati u petak, 21. rujna s početkom u 10 sati u sportskoj dvorani Graditeljske škole u Čakovcu i na terenima SRC „Mladost“ u Čakovcu.

Načelnik Policijske uprave međimurske, Ivan Sokač najavio je ovogodišnji Sajam prevencije čiji su partneri u provedbi Vijeće za prevenciju Međimurske županije, Vijeće za prevenciju Grada Čakovca, susjedne policijske uprave, odgojno-obrazovne ustanove, institucije, organizacije i udruge s područja Međimurske županije, a dok su potpora u provedbi Međimurska županija, grad Čakovec i ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova. - Mjesec Rujan pun je aktivnosti preventivnog djelovanja koji se odnosi na početak školske godine, ali i na sve osobe u Međimurskoj županiji. Ujedno, aktivno se uključujemo i u obilježavanje dana policije koji će se održati 28. i 29. rujna, rekao je Sokač.

Voditelj Službe kriminalističke policije, Danijel Mikulić, opisao je niz radionica i edukacija koji će se odvijati tijekom održavanja samog Sajma. - Sajam će se odvijati na otvorenom i zatvorenom prostoru. Biti će više od 40 izlagača, a kroz same radionice posjetioci će imati prilike vidjeti pokazne vježbe, prezentaciju protueksplozijskih uređaja i opreme te svakodnevni rad JV postrojbe Čakovca, HGSS i Crveni Križ, kazao je.

Zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca, Mario Medved rekao je: - Uz niz preventivnih akcija koje provodi Grad Čakovec, ovaj Sajam je prilika da sve prisutne upoznamo s novitetima u preventivnom djelovanju kako bismo povećali sigurnost našim građanima. Sadržaj ovogodišnjeg Sajma više smo prilagodili mlađim uzrastima te ovom prilikom zahvaljujem svima uključenima u organizaciju samog Sajma sigurnosti i prevencije.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, istaknuo je važnost preventivnog djelovanja te najavio jedan izazovan dan u kojem će biti prezentiran rad svih Vijeća Grada i Županije i same PU Međimurske. Svoju podršku organizaciji 5. Sajma sigurnosti i prevencije, dala je i upraviteljica Zaklade za prevenciju Međimurske županije, Sandra Herman.