Gradovi i općine 03.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Savska Ves obilježila svoj dan

Ranojutarnjom budnicom, poslijepodnevnim mimohodom te potom svečanošću i zabavom koja je potrajala do ranih jutarnjih sati mjesto Savska Ves u subotu, 16. kolovoza obilježilo je svoj dan.

Pozdravljajući velik broj okupljenih mještana i gostiju, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Predrag Vabec između ostalog je rekao kako je ponosan na „izvrsne ljude koji svojim radom i zalaganjem pridonose radu udruga“, dok je posebnu zahvalu uputio Nogometnom klubu Bratstvo, podružnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te DVD-u Savska Ves.

- Prošlogodišnju sezonu seniorska ekipa nogometnog kluba završila je na odličnom, 5. mjestu 2. Županijske nogometne lige Zapad, što je izvrstan rezultat. Zahvaljujem dosadašnjem predsjedniku Goranu Hižmanu, a novome Krešimiru Fučku želim puno uspjeha na sportskim terenima. Naš DVD postiže izvrsne rezultate diljem Lijepe Naše i šire, a članovi su uvijek spremni pomoći mjestu, što su posljednji put dokazali za nedavnog nevremena, kad je vjetar raskrivao krovove kuća i rušio stabla. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata redovito se odaziva na sve akcije, a nedavno su uspješno organizirali i prve sportske igre, pobrojao je Vabec. Članove podružnice Udruge umirovljenika pohvalio je zbog aktivnosti oko uređenja okoliša mjesne crkve. Vabec je ujedno izrazio zadovoljstvo što je u proteklom razdoblju izrađena nadstrešnica na terasi sportskog objekta. Sljedeći projekt je, kako je najavio, uređenje spoja ulica Josipa Bajkovca i Bratstva i jedinstva koje bi trebalo početi u listopadu.

- Želja mi je da Savska Ves postane mjesto poželjno za život mladih ljudi koji će ovdje sa svojim obiteljima sagraditi dom, a za to nam je potrebno otvaranje bar jedne nove ulice. Vjerujem da ćemo i to uskoro ostvariti, zaključio je Vabec.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat, a u okviru obilježavanja Dana mjesta odigrana je i nogometna utakmica između nogometnih kluba Bratstvo i Trnovec.

Izvor: 3096