Gradovi i općine 10.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

SELNICA: Pohvale policiji

Na petoj sjednici Općinskog vijeća Selnice u novom mandatu predsjednik Radovan Zadravec u dnevni je red stavio petnaestak točaka usklađivanja proračunskih dokumenata za 2013. godinu, od rebalansa do programa gradnje i održavanja infrastrukture, kulture, sporta...
Ukupno, II. izmjene i dopune proračuna pokazale su da su proračunske ambicije ostvarene polovično. Umjesto 6,911.704 kune prihoda, ostvareno je zapravo upola manje, a uz proračun se vuče manjak iz prethodnih godina visine 4,091.704 kune.
No, to je već sve poznato, pa sa sjednice vrijedi zabilježiti tek pitanja vijećnika s aktualnog sata.
Mijo Kocijan zanimao se za bušotine koje je za sobom ostavila INA:
- Vidimo, kopalo se po poljima. Jesu li što pronašli te tko će platiti štetu na poljima bude li odštetnih zahtjeva?
Načelnik Općine Ervin Vičević odgovorio je da nije pri pregledu starih bušotina nađeno ništa posebno, nikakvih tragova nafte, premda su stručnjaci rekli da se ne može prognozirati hoće li se pojaviti (i nafta i stare neotkrivene bušotine). Štete praktično nema jer se kopalo uglavnom po obranim kukuruzištima.
Ivan Kraljić pitao je kakvo je raspoloženje na području Mjesnog odbora Zebanca u kojem bi se više zaselaka trebalo preimenovati u jedno selo, Zebanec.
Za donošenje odluke moramo anketom utvrditi želje mještana, odgovorio je načelnik E. Vičević, a predsjednik Vijeća R. Zadravec ustvrdio je da ljudi u slučaju preimenovanja trebaju računati s troškom za zamjenu dokumenata. Na osobnoj razini, to je samo zamjena osobne iskaznice, ostali dokumenti vrijede do isteka, a obrtnici i poduzetnici imat će više troška s registracijskim i ostalim dokumentima. Zato bi bilo dobro da se odluka ne donosi ne izjasni li se za promjenu naziva barem šezdesetak posto od sedamstotinjak mještana.
Josip Bogdan aktualni je sat iskoristio kako bi uputio jednu javnu pohvalu:
- Mislim da moramo, nakon što smo od policije tražili i posebno izvješće o stanju sigurnosti te bolju zaštitu mještana, policajcima uputiti javnu pohvalu za razotkrivanje kriminalaca koji su tu operirali. Hvala dečkima, a sad mislim da i drugi u sustavu moraju napraviti svoje. (MB)

Izvor: 3063