Gradovi i općine 03.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Seniorke Čakovca šeste u državi

Zagrebački Jarun bio je domaćin 2. kruga ovogodišnjeg prvenstva države u odbojci na pijesku za seniorke. Minule subote i nedjelje (23. i 24.8.) odigrano je 7 kola Prve državne lige, a odbojkašice Kluba odbojke na pijesku-Čakovec ostvarile su 5 poraza i dvije ključne pobjede nad sastavom Splita, te su u prvoj godini nastupanja u najelitnijem odbojkaškom razredu osvojile 6. mjesto i time osigurale i dogodine igranje u Prvoj seniorskoj ligi.

U subotu su Čakovčanke igrale 4 susreta sa znatno iskusnijim sastavima od sebe i zabilježile isto toliko poraza. Sa po 2:0 bolje od naših djevojaka bile su odbojkašice pulskog Žala, Zagreba, Vrapča i Jaruna. 

U nedjelju su Čakovčanke odigrale još 3 susreta i ostvarile 2 pobjede i 1 poraz, prikazavši odlične igre. Prvo su odigrale zaostali susret sa Splitom i slavile s 2:0. 

Uslijedio je susret sa zagrebačkom Mladosti, gdje su Čakovčanke do pobjede i  jednog boda dijelila tek 2 poena. Uslijedio je još jedan, odlučujući susret za ostanak sa Splitom i ponovno su naše djevojke odigrale odlično, dobile oba meča i s nova 2 boda potvrdile ostanak. Ovaj rezultat posebno dobiva na težini jer su Čakovčanke s dvije kadetkinje i četiri juniorke bile najmlađa ekipa na prvenstvu.

 

Konačan poredak: 1. KOP Jarun, 2. KOP Zagreb, 3. KOP Vrapče, 4. KOP Žal, 5. KOP Mladost, 6. KOP Čakovec, 7. KOP Split.

 

Pod vodstvom trenera Ivana Vabeca i Rajka Kolareka u Zagrebu su nastupile i sjajan uspjeh ostvarile Ana Stanković, Sara Petak, Antonija Hajdinjak te Iva, Ana i Sanda Novak. 

Izvor: 3096