Gradovi i općine 28.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

ŠENKOVEC: Zatvoren dio Ulice Vlahe Bukovca

Općina Šenkovec u dogovoru je s Policijskom upravom međimurskom i svojim mještanima zatvorila dio Ulice Vlahe Bukovca koji se proteže iznad Ulice Josipa Bedekovića. Naime, na travnatoj uzvisini između dvije ulice pojavilo se potencijalno klizište. Kako kažu u Općini, spomenuti problem prisutan je već godinama unatrag, a za nedavnih jačih oborina otvorile su se dvije nove rupe. Zato je u spomenutoj ulici promet zatvoren za sva vozila, izuzev vozila stanara, GKP-a Čakom, policijskih i hitne službe.
- Premda potencijalno klizište postoji već duže, dosad nismo krenuli u sanaciju jer se na tom dijelu najavljivala izgradnja kanalizacije u okviru aglomeracije Čakovca. Kad bismo sad počeli sanaciju, u dogledno bi se vrijeme ponovo kopalo zbog kanalizacije, pa bi to bio bačen novac. No, izrađen je projekt sanacije cjelokupnog tog područja. Kandidirali smo ga za financiranje iz programa EIB 3 i očekujemo pozitivan ishod, a do onda će dio ulice biti zatvoren, pojašnjava za list Međimurje pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Alen Kajmović.
Zbog ove nove regulacije prometa, zatvoren je i izlaz s državne ceste DC209 (Ulica maršala Tita) na lokalnu cestu (UlicaVlahe Bukovca). Alternativni pravac odvijanja prometa pruža se dijelom Ulice Josipa Bedekovića. Policijska uprava nadgledat će pridržavanje novog režima prometovanja spomenutim prometnicama.(vk)

Izvor: 3057