Gradovi i općine 11.06.2016. 09:31.

List "Međimurje" saznaje

Snimanje milenijske fotografije koštalo 6.250 kuna

Filmski i televizijski snimatelj te fotograf Šime Strikoman i ove je, kao i prošle godine, i u Čakovcu snimio jednu od svojih milenijskih fotografija po kojima je posljednjih godina postao poznat najširoj hrvatskoj javnosti.

Strikoman je 2015. godine za motiv uzeo stilizirani Stari grad, a u subotu, 28. svibnja, uoči Dana grada u Perivoju Zrinskih na prostoru nekadašnjeg kupališta snimio je milenijsku fotografiju s prikazom povijesnog čakovečkog tornja.

Ove se godine, naime, navršava 750 godina otkada je grof Dmitar Čak (Csaky) sagradio drveni toranj - utvrdu po kojoj je Čakovec dobio ime.

To je bio povod za snimanje nove milenijske, no premda smo pitali na koji će se način, odnosno u koju svrhu (vjerojatno za turističku promociju) koristiti fotografija, u Gradu Čakovcu na spomenuto nam nisu odgovorili.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove David Vugrinec otkrio nam je kako je ukupni trošak snimanja iznosio 6.250 kuna što će se podmiriti iz gradskog proračuna.