Gradovi i općine 31.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 13:39.

SŠ PRELOG, 4.G2

U njihovom maturantskom razredu četrnaest je učenika, no, upravo je mala brojka dala čar njihovim srednjoškolskim danima. Pčela matica njihovog malog raja, kako nazivaju odjeljenje, je profesorica engleskog i francuskog jezika Marijana Mesarić. Mala, ali bogata košnica prepuna je uspjeha, nagrada, pohvala, a svake godine njezina vrijednost eksponencijalno raste.
Oni su 4.G2 razred Srednje škole Prelog, maturanti općeg gimnazijskog usmjerenja. Učenici ovog razreda redovito se plasiraju na županijska natjecanja, a neki čak “odlete” i na državno. Tako je Luka Mesarić sudjelovao na međunarodnom ICYS 2012. u Nizozemskoj gdje je osvojio srebrnu medalju iz područja ekologije. Sandra Ružman redovito postiže izvrsne rezultate na natjecanjima iz geografije, dok ih je matematičar Ivan Židov ove jeseni predstavljao u Norveškoj, sudjelujući u projektu The Three Rings Project.
Iako neki smatraju da u razredu od 14 učenika nedostaje zabave i buke, pravi su primjer da je ta pretpostavka netočna. Početkom četvrtog razreda počinju i pripreme za državnu maturu koja najavljuje i njihov rastanak.
No, usprkos uzbuđenju zbog odlaska na fakultete, i dalje će svoju malu zajednicu održavati povezanom i zapamćenom.
Oni su: Ivan Bartolić, Elena Bermanec, Dario Duš, Luka Herc, Miran Hoblaj, Leona Krušelj, Luka Mesarić, David Mikec, Valentina Pongrac, Sandra Ružman, Iva Šoštarec, Nikola Trstenjak, Dorotea Vrček i Ivan Židov.
Predstavnici njihovog razreda bit će gosti u programu Radija 1 u utorak, od 17.30 sati, a minulog tjedna u studiju su bile maturantice 4.G1 razreda Anamarija Kramar, Kristina Kutnjak i Kristina Drvenkar. (l)

Izvor: 3053