Gradovi i općine 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Stiže novac! / Preloške crkve

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek s veseljem je iznio u javnost da je projekt tzv. kuće Habuš na preloškoj tržnici prošao na natječaju te da za ovaj projekt stiže 130.000 eura! Privatni objekt Grad je ranije otkupio, no, za uređenje objekta i okoliša nedostajalo je novca. Taj je problem sada otklonjen.
- Uz navedeno, obećano nam je da je u državnom proračunu planirano 700.000 kuna za prelošku zaobilaznicu. Nadamo se da će proći i projekt izgradnje pješačko-biciklističke staze od Donje Dubrave do preloške marine, “težak” 25 milijuna kuna, kaže Kolarek. (d)

Grad Prelog krajem godine tiskao je brošuru s kratkim povijesnim pregledom sakralnih spomenika i spomenika kulture sa svog područja. Uz preloške crkve, kapele i poklonce, brošura sadrži i najosnovnije podatke o ostacima srednjovjekovne obrambene kružne kule pred crkvom sv. Jakoba u Prelogu. Idejni začetnik projekta i autor atraktivnih fotografija je Josip Horvat Majzek iz Čakovca. Autor tekstova je msgr. Juraj Kolarić, a surađivali su i župnici Antun Hoblaj, Matija Vonić i Darko Kelemenić. (d)

Izvor: 3064