Gradovi i općine 30.03.2016. 09:25. Zadnja izmjena: 31.03.2016. 11:34.

Općinsko vijeće Podturen

Što to muči Novakovec i Lončarevo?

Vijećnica Mirjana Murk na aktualnom je satu upitala kada će se riješiti postavljanje signalizacije, odnosno, prometnih zrcala u Novakovcu. Najveći problem predstavljaju križanje Budim i Selske ulice te Selske i Školske ulice. Načelnik Općine Josip Lepen rekao je da će se provjeriti situacija na terenu i ukoliko je potrebno, postaviti zrcala na te dvije točke.

Upozorila je, također, na problem velike količine smeća kod Područne škole Novakovec, za koje kažu da nije školsko već od stanara. Na teren bi trebao izaći komunalni redar. Mladen Biber upozorio je da u posljednje vrijeme u Novakovcu raste broj krađa te je apelirao da se u suradnju s policijom pojača kontrola naselja.

Daliver Oršuš upozorio je na problem odvodnje oborinskih voda koje ne otječu jer su cijevi pune kamenja, zemlje i smeća pa se na pojedinim mjestima u Lončarevu stvaraju "močvare". Načelnik je svjestan problema za koji kaže da je nastao zbog krivog projektiranja. "Predviđeni su upijajući zdenci, a ne odvodnja. Prepumpna stanica riješila bi taj problem.", rekao je načelnik Josip Lepen te dodao kako za sada rješenja nema tako dugo dok se ne završi s kanalizacijom.