Gradovi i općine 10.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

STRAHONINEC: Proračun prihvaćen

Proračun Općine Strahoninec za 2014. godinu iznosit će 6,870.361 kunu, odlučilo je jednoglasno tamošnje Općinsko vijeće na sjednici održanoj u ponedjeljak, 23. prosinca. Općinska vijeća obično prihvaćaju proračune koje predloži predstavnik izvršne vlasti – načelnik, no, spomenuti iznos usvojen je nakon što je u temeljni financijski dokument Općine uvršteno čak 13 amandmana SDP-a – stranke koja u Vijeću ima većinu.
Prijedlog proračuna načelnika Franje Lehkeca (HSS) iznosio je 7,243.361 kunu. No, vijećnici SDP-a, a prednjačila je potpredsjednica Vijeća Darinka Tompoš, iznijeli su niz kritika na njegovu viziju proračuna. Tompoš je izrazila zabrinutost oko daljnje otplate duga za izgradnju Centra za društvene i kulturne potrebe te u podužem izlaganju, između ostaloga, rekla i da, za razliku od većine drugih jedinica lokalne samouprave, Općina Strahoninec nije kandidirala nijedan projekt za financiranje iz vanjskih izvora.
- Ne samo da nije razvojni, ovaj proračun je nikakav. Ili ne znate raditi ili niste obavili svoj posao, poručila je Tompoš načelniku Lehkecu i njegovom zamjeniku Josipu Šipeku (HNS).
Ono što također nije uobičajeno u većini drugih sredina - načelnik Lehkec kritike nije komentirao ni jednom riječju. No, u kraćoj izjavi za list Međimurje, nakon sjednice, odbacio je i samu pomisao da bi se Općina mogla naći u financijskim problemima.
V. Kelkedi

Izvor: 3063