Gradovi i općine 22.04.2016. 09:03. Zadnja izmjena: 22.04.2016. 14:51.

Stjepan Kovač u Izraelu

Suradnja Čakovca i Kiryat Tivona najbolja između nekog hrvatskog i izraelskog grada

Tijekom prošlog tjedna izaslanstvo Grada Čakovca, predvođeno gradonačelnikom Stjepanom Kovačem, boravilo je u službenom posjetu Kiryat Tivonu. Povod za posjet bio je poziv za sudjelovanje na tamošnjem festivalu Shabat Omanim, a put u Izrael, među ostalim, iskorišten je i za susret s tamošnjim gradonačelnikom, članovima uprave te predstavnicima hrvatskog veleposlanstva u Izraelu.

Čakovec je grad prijatelj s Kirjat Tivonom već 5 godina, a ovaj prvi boravak gradonačelnika Kovača iskorišten je kako bi se dosad uspješna suradnja još i poboljšala. Prema Kovačevim riječima, u hrvatskom veleposlanstvu razgovaralo se o mogućim oblicima suradnje između naših i izraelskih tvrtki. „Postoji veliki interes za plasman hrvatskih proizvoda, u prvom redu prehrambenih te drvoprerađivačkih na njihovo tržište te ćemo čakovečke tvrtke informirati o mogućnostima izlaska na izraelsko tržište. Otpravnica poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske u Izraelu Tina Krce napomenula je da je suradnja koju imaju Čakovec i Kiryat Tivon najbolja između nekog hrvatskog i izraelskog grada, na što sam kao gradonačelnik izuzetno ponosan.“, rekao je gradonačelnik Kovač.

„Razgovarao sam i s gradonačelnikom Kiryat Tivona Davidom Arielyom te smo dogovorili daljnje razvijanje suradnje, u prvom redu u kulturi i obrazovanju.“, istaknuo je gradonačelnik te dodao da je danas važno njegovanje suradnje između gradova prijatelja jer je, osim izrade zajedničkih projekata, vrlo važna i razmjena iskustava, ali i omogućavanje našim građanima da upoznaju nove sredine, kulture i njihove običaje.

Izvor: dv