Gradovi i općine 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

SV. JURAJ NA BREGU: Dimnjačaru službeni prigovor

U sezoni grijanja svakoga zanima sigurnost opskrbe energijom i dimovodnih kanala. Zato je vijećnik HSU-a u Općinskom vijeću Sv. Juraja na Bregu Antun Guterman za aktualnog sata sjednice naglasio svoju sumnju u dimnjačarsku uslugu. Rekao je sljedeće:
- Dimnjačari redovno dolaze, ali posao ne rade adekvatnom opremom. Imaju četke s dvije, tri dlake, morate ih upozoriti, apelirao je Guterman.
Javio se i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Rodinger, rekavši da je i sam već reagirao.
- I ja sam već prigovorio istu stvar, ali svakako ćemo uložiti službeni prigovor, rekao je Rodinger, a načelnik Anđelko Nagrajsalović najavio da će propitati koncesionarov način obavljanja dimnjačarske usluge.
HEP presporo mijenja žarulje
Postavljeno je i pitanje kvalitetnije javne rasvjete u Dragoslavcu, na što je također apelirao vijećnik A. Guterman. Načelnik je odgovorio da potrebe javne rasvjete iskazuju vijeća mjesnih odbora po naseljima i da se u skladu s time naručuju žarulje.
- VMO-i su dostavili svoje potrebe zaključno s 3. prosincem 2013., a mi smo od HEP-a naručili sve potrebno. Međutim, vidimo da posao ide sporo. Mislimo da HEP polako gasi tu službu i da će je možda dati privatnom kooperantu da radi. Ne znam to kao sigurno, ali vidim da ćemo morati reagirati i pitati zašto se žarulje na rasvjetnim tijelima po selima ne mijejaju adekvatnom brzinom, rekao je načelnik. (al)

Izvor: 3065