Gradovi i općine 07.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

SV. JURAJ NA BREGU: Općina traži zatvorsku kaznu

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Svetog Juraja na Bregu vijećnici su iskoristili aktualni sat za niz pitanja. Među zanimljivijima je bilo ono koje je postavila Vesna Krnjak (HNS), vezano uz pitanje povlačenja uvjetne kazne za Veru Grabar. Podsjetimo, V. Grabar bila je zaposlenica Jedinstvenog upravnog odjela Općine i sudskom je presudom utvrđeno da je Općinu oštetila za novčani iznos koji je dužna uplatiti u općinski proračun.
- Molila bih da nam objasnite što znači povlačenje uvjetne kazne koje je Općina tražila u vezi presude za Veru Grabar - pitala je Vesna Krnjak.
Načelnik Anđelko Nagrajsalović odgovorio je da Općini nije u interesu da se novčani dug Vere Grabar ne naplati, ali kako dosad nije plaćen, zatražili su zamjenu uvjetne kazne zatvorskom.
- Nama nije zanimljivo da Vera Grabar ide u zatvor, već da vrati dug. Dosad je uplatila dva puta po dvije tisuće kuna i kako ne vidimo da će obvezu platiti do kraja, tražimo pretvaranje uvjetne kazne u zatvorsku - rekao je načelnik.
Na drugo pitanje vijećnice Krnjak, vezano uz izradu Prostornog plana, Nagrajsalović je rekao da se na izmjenama radi. Prikupljeni su prijedlozi, a izrada PP-a povjerena je tvrtki Urbia koja značajno kasni u odnosu na zadane rokove.
Danica Begović (HNS) ukazala je za aktualnog sata na problem ilegalnog odlaganja uginulih pilića koje se ponavlja. Načelnik Anđelko Nagrajsalović dodao je da se odlaže i drugi životinjski otpad i lešine.
- Uvijek nailazimo na to. Pozvali smo inspektora koji je obišao sve farme i tako već dva puta. Onaj tko je odložio uginule piliće, to je učinio jednom, pa još jednom, a zbrinuti osam vreća takvog otpada košta pedesetak kuna. To je zbilja nevjerojatno, ali nećemo stati na tome da samo utvrdimo činjenično stanje. Utvrdit ćemo i tko to radi - najavio je načelnik.
Vijećnik Božidar Balog (HDZ) postavio je pitanje vezano uz košnju i uništavanje ambrozije, o čemu je načelnik rekao da se građanima upućuju opomene za utvrđene prekršaje.
- Puno je neuređenog vlasništva, pa to ne možemo riješiti. Možemo riješiti tako da netko počisti na naš zahtjev, pa da fakturiramo vlasniku, ali ni to ne možemo jer ne smijemo na privatni grunt - rekao je Anđelko Nagrajsalović.
A. Ličanin

Izvor: 3054