Gradovi i općine 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

SV. MARIJA: Zdrav život liječenih alkoholičara

U subotu, 28.rujna u prostorima vatrogasnog doma u Svetoj Mariji okupili su se članovi Kluba liječenih alkoholičara Zdrav život iz Svete Marije, a pridružili su im se brojni uzvanici.
O minulom klupskom radu govorila je aktivistkinja Magdalena Kvakan. Spomenula je da je Klub osnovan prije 23 godine, s ciljem da pomogne osobama s problemima ovisnosti, a u njegovom osnivanju prednjačili su pokojni Mato Klarić i Matija Matolek, uz stručnu pomoć liječnika u zdravstvenoj ambulanti u Donjoj Dubravi Ivana Dolenca, dr. med.
Članstvo se u međuvremenu smanjilo te danas u Klub dolaze 2 obitelji i 3 samca. Unatoč tako malom broju članova, Klub i dalje „živi“, a u opstanku pomaže i Općina.
Klupska terapeutkinja Marija Janković podijelila je priznanja Stjepanu Duhoviću, Željku Balentu i Mariji Štrok za njihovu višegodišnju apstinenciju. U Klubu su odlučili zahvalnice dati onima koji nesebično pomažu klupski rad. Njih su primili Ana Frančić, Dragutin i Terezija Gašparić, Terezija i Matija Matolek, Franciska Kvakan te Magdalena i Josip Kvakan, dok je posebnu zahvalnicu primila terapeutkinja M. Janković. (mg)

Izvor: 3051