Gradovi i općine 23.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Svečana sjednica Gradskog vijeća M. Središća

Protekle srijede, svečanom sjednicom Gradskog vijeća proslavljena je 17. obljetnica Grada Mursko Središće, a bila je to prigoda da se zbroje rezultati i predstave smjernice daljnjeg razvoja Grada. Domaćin, predsjednik Gradskog vijeća Murskog Središća Miljenko Cmrečak, nakon pozdrava brojnim uzvanicima, u velikoj dvorani Pansiona Ilonka govorio je o radu Gradskog vijeća, ali i o teškom gospodarskom i socijalnom trenutku i okružju u kojem se Grad razvija.
- Mi, koji rukovodimo Gradom, ne smijemo skretati pogled s problema oko prava na rad, prava na blizinu državnih službi, na dostojanstven život u obitelji, pravo na san mladih ljudi... Pitajmo se gdje su snovi naših mladih, njihovo pravo na zapošljavanje, pravo na stanovanje, na osnivanje obitelji, pravo ostati u svojoj zemlji pravo na zarađenu plaću..., rekao je, između ostalog, predsjednik Gradskog vijeća, uz naglasak na odluke Gradskog vijeća koje bi trebale barem malo pomoći sugrađanima i olakšati im život.
Gradonačelnik Dražen Srpak naglasio je da, kad bi 17 godina grada gledali ljudskim godinama, bile bi to godine odrastanja, stjecanja životnog iskustva i učenja.
- Upravo takav je naš grad - odrasta, mijenja se i razvija. Kao i mladi sa 17 godina, željeli bismo da to bude brže, odmah i sad, ali sve ima svoje zakonitosti, slikovit je bio gradonačelnik koji je nabrojio i najveće ostvarene projekte, ali i probleme grada (najveći od svih svakako je promet kroz centar), te podsjetio na moto koji je imao na izborima:
- Želim biti gradonačelnik sretnog grada i sretnih ljudi. Srpak je također pozvao na zajedništvo jer samo tako mogu se ostvariti ciljevi.
Zamjenik gradonačelnika Zvonko Vrtarić također je govorio o teškom gospodarskom stanju, ali i optimistično naznačio da stvari ipak polako kreću u dobrom smjeru. Na sjednicu su se odazvali i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, župan Matija Posavec, zamjenik Zoran Vidović, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač i zamjenik Mario Medved, predstavnici Grada Preloga, načelnici susjednih općina, prijatelji iz Slovenije i Mađarske... Župan Matija Posavec u svom je govoru također pozvao na zajedništvo, bez obzira na političke opcije
- Kad bi cijela Hrvatska funkcionirala po nekom modelu javnog upravljanja kako se to čini u Murskom Središću, Čakovcu, Selnici, Vratišincu, Prelogu... tad bi Hrvatska vrlo brzo izašla iz krize, naglasio je Posavec koji je također spomenuo problem prometa, ne samo u Murskom Središću, već općenito u Međimurju.
Svečana sjednica koju su svojim nastupom uljepšale Ftičice i tamburaši KUD-a Mura završena je dodjelom gradskih priznanja, a za sam kraj publici je pružena prava poslastica - Dimnjačar Ljubomira Kerekeša.
V.Trstenjak

NAGRADE ZASLUŽNIMA

Nagrade Grada dobili su Sobočan Interijeri d.o.o., Murs Ekom d.o.o., Krešimir Levačić, NK Hajduk Štrukovec, DVD Križovec, Anica Varga, Allvar d.o.o., Zlatko Bahun , Sonja Vršić, Smiljan Liklin i posmrtno Jakov Kostović i Ivan Šubić.
Zahvalnice Grada dobili su župnik Tomislav Antekolović, Franjo Bogdan, Stanisav Stojko, Danica Sabo, Klara Glavina, Ivan Vršić, Ivan Šalari, Miljenko Palnec, Zlatko Bek, NK Rudar, Caritas, Barbara Novak, Martina Bezek i Ivan Posavec. (vt)

Izvor: 3082