Gradovi i općine 24.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Svečana sjednica OV-a D. Dubrave

Svečana sjednica OV-a Donje Dubrave održana je dva dana prije mjesnog proštenja i katoličke svetkovine sv. Margarete. Sjednica je bila dio kolažnog programa koji je ovdje trajao deset dana, povodom Dana općine Donja Dubrava. U prostorijama KUD-a  Seljačka sloga okupili su se općinski vijećnici, članovi općinskih odbora, predstavnici mjesnih udruga i institucija u Donjoj Dubravi. Sjednica je bila prigoda da se sumira jednogodišnji rad Općine, ali i da se trasiraju smjernice budućeg rada, kako bi ova sredina postala mjesto po mjeri svakog čovjeka  i privlačna za život. Na njoj je izveden kraći kulturno-umjetnički program u kojem su sudjelovali mali komorni sastavi mjesnog puhačkog orkestra, a u najuzvišenijem trenutku sjednice podijeljena su priznanja mještanima i udrugama koji su svojim radom i aktivnostima zadužili ovu sredinu. Sjednica je otvorena himnom koju su na klarinetima izveli djed i unuk Haramija, Đuro i Dominik, a potom je uslijedila neslužbena dobravska himna - Dobravska vulica koju je otpjevala mlada osnovnoškolka Dora Bogomolec, uz pratnju puhača Filipa Fabića, Davida Hovata i Domagoja Haramije. Sjednicom su predsjedali općinski načelnik Dražen Miser, njegov zamjenik Drago Mikulan i predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Haramija. Posebni gosti bili su joj župan Međimurske županije Matija Posavec, saborski zastupnik i načelnik Općine Goričan Mario Moharić, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, načelnici Donjeg Vidovca Josip Grivec, Kotoribe Ljubomir Grgec, Svete Marije Đurđica Slamek te Legrada Ivan Sabolić i dr.

U nastupnom govoru predsjednik OV-a Zlatko Haramija pohvalio je dosadašnji rad brojnih općinskih odbora u koje su ušli ljudi vični radu za prosperitet mjesta. Istaknuo je kako je ovogodišnji plan razvoja Općine čak i suviše ambiciozan, ali je svakako na pozitivan način okrenut izgradnji mjesta prijavljivanjem projekata prema većini natječaja ministarstava i fondova EU-a, od kojih su neki realizirani, neki su u fazi realizacije, a neki u pripremi. Općinski načelnik Dražen Miser detaljnije je govorio o radu Općine. Posebno se požalio na pad broja stanovnika i odlazak sumještana u druge, izazovnije sredine.

Dodijeljene su tradicionalne nagrade - poklon-bon od 200 kuna završnim osnovcima koji su svih osam godina bili odlični. Nagrađeni su Leo Hajdinjak, Luka Horvat, Marta Horvat, Saša Kalinić, Domagoj Kuzmić, David Miser, Tamara Punčikar, Klara Strbad i Sabina Žinić.

Plakete Općine, kao najviše općinsko priznanje, na sjednici su dobili Antun Benko za doprinos u očuvanju tradicije obućarstva i Ivan Dolenec, dr. med., za životni doprinos u promicanju zdravstvene zaštite u mjestu. Općinske zahvalnice dodijeljene su Đuri Haramiji za višegodišnji doprinos u promicanju mjesne puhačke glazbe, Općinskom društvu Crvenog križa za višegodišnji doprinos u prikupljanju humanitarne pomoći te Ivanu Štefiću, pročelniku Jedinstvenog upravnog odjela Općine, za 30-godišnji rad u ovoj sredini.

Mladen Grubić

Izvor: 3091