Gradovi i općine 16.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

SVETA MARIJA: Lanjska godina u plusu

U srijedu, 23. travnja Općinsko vijeće Svete Marije na svojoj 9. sjednici prihvatilo je godišnje izvješće o izvršenju proračuna za lanjsku godinu. Prihodi i primici bili su 3,2 milijuna kuna, a rashodi gotovo 2,7 milijuna, pa pozitivni saldo iznosi 530.000 kuna. Vijeće je odlučilo da se taj višak raspodijeli - za izradu projektne dokumentacije za cestu od Svete Marije do željezničke stanice Donji Mihaljevec, geodetske izmjere nerazvrstanih cesta, izgradnju pješačke staze na groblju, izgradnju sportsko-rekreacijskog parka (Špoljarova graba) i uređenje Trga slobode u Donjem Mihaljevcu. Posebna pohvala izrečena je Ivanki Kaser-Herc koja je veoma precizno i uzorno izradila završno financijsko izvješće.
Umjesto Slavice Pavlic, Dragutin Peter
Slavica Pavlic, nedavno novoimenovana vijećnica HSS-a, stavila je svoj mandat u mirovanje, a podnijela je i ostavku na mjestu predsjednice Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Kockavica. U svom pisanom obrazloženju navodi kako te dužnosti iz osobnih razloga više ne može obnašati. Prisegu za novog člana Općinskog vijeća dao je njezin stranački kolega Dragutin Peter, dok je u Upravno vijeće Kockavice imenovana Ksenija Blagus, prof. U aktualnom satu općinska načelnica Đurđica Slamek (HSS) informirala je vijećnike kako će Općina iz županijskog proračuna na ime tekućih pomoći dobiti 118 tisuća kuna koje im zakonski pripadaju, dok je predsjednik VMO-a Sveta Marija i vijećnik Andreas Lisjak (MDS) rekao kako se odriče mjesečne naknade od 100 kuna koju bi trebao dobivati kao predsjednik Mjesnog odbora.
Prihvaćeno izvješće VMO-a Donji Mihaljevec
Vijeću je Anamari Bartolić, predsjednica VMO-a Donji Mihaljevec, podnijela izvješće o obavljanju poslova iz djelokruga tog tijela. Rekla je kako je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondovima EU predan projekt za uređenje Špoljarove grabe u kojoj bi se trebalo graditi sportsko-rekreacijski park. Dodala je kako su po naselju postavljeni reklamni stupovi, što ih je stajalo 7.300 kuna. U planovima je spomenula sanaciju vlage u tamošnjem vatrogasnom domu, za što je stigla jedna ponuda u visini 22.800 kuna, a na istom će objektu biti zamijenjena i stolarija. Još je u planu asfaltiranje dijela Čakovečke ulice u kojem nema finog asfaltnog zastora.
Zborovi građana
Vijeće je donijelo odluku o sazivanju zborova građana. Tako će on Svetoj Mariji biti 18. svibnja u domu kulture s početkom u 14 sati, a u Donjem Mihaljevcu u domu kulture zakazan je za 1. lipnja, u isto vrijeme.
Na kraju sjednice donijete su nove odluke o trgovini na malo izvan prodavaonica, kao i odluka o davanju u zakup i kupoprodaji poslovnog prostora u vlasništvu Općine Sveta Marija.
Mladen Grubić

Izvor: 3081