Gradovi i općine 16.06.2016. 10:26. Zadnja izmjena: 16.06.2016. 10:45.

HKUU "Sveti Martin"

Svetomartinske mažoretkinje vratile se iz Samobora s pet zlata i jednim srebrom!

Na VII. festivalu mažoret plesa i twirlinga, "Samoborfestu 2016", međunarodnom festivalu edukativnog karaktera ciljanom na razvijanje kreativnih plesnih sposobnosti kod djece i upoznavanje plesne umjetnosti, sudjelovale su i "Svetomartinske mažoretkinje", sekcija Hrvatske kulturno umjetničke udruge "Sveti Martin" iz Svetog Martina na Muri.

Malo je reći da su "sudjelovale", jer doma su se vratile s pet zlatnih i jednom srebrnom medaljom! U natjecanju dvadesetak ekipa minime "Svetomartinskih mažoretkinja" u tradicionalnom mažoret plesu su osvojile prvo mjesto; jednak uspjeh ostvarile su i mlađe juniorke, a seniorska je ekipa bila druga u svojoj kategoriji.

Minime i juniorke "Svetomartinskih mažoretkinja" bile su najbolje i s pomponima, a u disciplini "zastave" u juniorskoj je konkurenciji također osvojeno prvo mjesto.

Zapažen je bio i nastup u duetu Lare Bogdan i Veronike Oletić, kao i Nikoline Horvat (trenerice) u solo nastupu, koja se s kolegicom trenericom "Svetomartinskih mažoretkinja" Stankom Kutnjak ima čime ponositi. Jednako kao i roditelji mažoretkinja koji su, kao i uvijek, bili pratnja i podrška svojim raplesanim curicama.