Gradovi i općine 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Svjetski rekorderi u lampašijadi!

Gradsko vijeće Preloga većinom je glasova donijelo odluku o povećanju naknade za održavanje groblja jer novac prikupljen s ovog osnova već godinama nije dovoljan za namijenjeno. Nove cijene su: 70 kuna naknade za dječji grob, 110 kuna za grob za jednu osobu, 140 kuna za grob za dvije osobe te 170 kuna za grobnicu. Odluka je izazvala žustru raspravu u vijećnici jer je HNS-ov i SDP-ov klub bio protiv povećanja naknade. Gradonačelnik Ljubomir Kolarek prijedlog je obrazložio:
- Godinama se pokušavamo pokriti s dosadašnjim cijenama i ne uspijevamo. Pogledajmo istini u oči: ove smo godine “svjetski rekorderi” u broju lampaša upaljenih na preloškom groblju, a riječ je o otpadu koji odnosi 60 posto ove naknade, rekao je Kolarek, a brojkama je njegovu tvrdnju potkrijepio i direktor Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom Siniša Radiković:
- Ove smo godine prikupili najviše lampiona otkada Pre-kom skuplja otpad - više od 20 tona! Imamo tri groblja na našem području, no, s povećanjem naknade, do pozitivne nule dovest ćemo samo preloško groblje.
Željka Drljić

Izvor: 3064