Gradovi i općine 10.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Tenk u Murskom Središću?

Kao i svake godine, i ove je u subotu, 28. lipnja u Murskom Središću održana tradicionalna svečanost kojom je obilježena 23. obljetnica zaustavljanja tenkova JNA u Murskom Središću. Uz prisjećanje na povijesne dane o kojima su govorili gradonačelnik Dražen Srpak, tadašnji načelnik Zvonko Rihtarec, načelnik PU međimurske Krunoslav Gosarić, predsjednik Udruge branitelja iz Murskog Središća  Tihomir Okreša i zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović, položeni su vijenci pred spomen-pločom. Svi su se govornici osvrnuli na povijesnu važnost tih događaja. Nakon polaganja vijenaca i govora, formirana je kolona  predvođena braniteljima koja je krenula prema tenkovskoj piramidi gdje su, uz molitvu koju je predvodio župnik Tomislav Antekolović, zapaljene svijeće.

Nakon službenog dijela, u gradskoj lučici održan je domjenak u režiji branitelja i uz pomoć donatora - LD-a Zec i OPG-a Zeleni vrt.  Zanimljivo je - što je veći vremenski odmak od tog događaja, to mu se na deklarativnoj razini pokušava dati veći značaj, pa na  idućim obljetnicama možemo očekivati malo više sadržaja i sudionika.

Možda se do iduće obljetnice ostvari i ideja zamjenika župana Vidovića, koju je iznio u svom govoru, da se od Ministarstva obrane pokuša ishoditi rashodovani tenk koji bi u Murskom Središću bio postavljen kao podsjetnik na događaje otprije 23 godine. (vt)

Izvor: 3089