Gradovi i općine 28.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Teže do "gradskog" novca

Grad Čakovec i ove godine u mjesecu rujnu raspisuje javni poziv korisnicima proračuna za dostavu programa i financijskih planova za 2015. godinu. Time Grad prikuplja „želje“ organizacija civilnog društva, kako bi mogao odlučiti koje će od njih i u kolikoj mjeri financijski poduprijeti.

Na javni poziv, kažu u Gradu, mogu se javiti organizacije civilnog društva, odnosno, sve udruge - bez obzira na područje njihovog djelovanja, no, neće biti razmatrane prijave onih koji ove godine nisu predali financijska izvješća o utrošenim sredstvima u 2013. godini, onih koji nisu uredno izvršili sve ugovorne obveze za potpore koje im je Grad dodijelilo dosad, onih za programe čije je financiranje u potpunosti zatvoreno iz drugih izvora (državni proračun, proračuni jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, kao niti onih „kontra“ - koji nemaju nijedan drugi izvor financiranja, već isključivo traže novac iz gradskog proračuna.

U Gradu napominju i da neće potpomagati udruge koji dotacije očekuju za redovno poslovanje ili kupnju opreme, već one s programima usmjerenim na zadovoljavanje općeg interesa Grada Čakovca.(vk)

Izvor: 3096