Gradovi i općine 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Tko to priziva gradski radio Mursko Središće?

Vijećnik Jurica Mesarić (HDS) na protekloj je sjednici Gradskog vijeća svojim vijećničkim pitanjem o tome zašto u Murskom Središću ne djeluje “gradski radio” i što treba poduzeti da bi ga se dobilo i nehotice pokrenuo pravu lavinu.
- Gradonačelniče, želite li, možete li i pokušavate li pokrenuti gradski radio kojem bi sjedište bilo u Murskom Središću, gorljivo je propitivao vijećnik, usput prozvavši “ostale medije” da nedovoljno kvalitetno i nedovoljno profesionalno prate rad Gradske uprave. Gradonačelnik Dražen Srpak odmah se, uz priznanje da bi “bilo lijepo imati gradski radio” pozitivno odredio prema vijećnikovoj inicijativi i obećao da će poraditi na toj ideji.
No, to i nije baš tako jednostavno. Naime, “gradski radio” već postoji i funkcionira jer koncesiju na frenkvenciju za šire područje Grada Mursko Središće (Vratišinec, Selnica, Sveti Martin na Muri, Mursko Središće) ima MEDIA MIX RADIO 105 d.o.o. Selnica, i to do 2020. godine. Taj se podatak može naći na stranicama Vijeća za elektronske medije. Grad Mursko Središće ionako ne može tražiti koncesiju jer nije za to registriran, to može učiniti trgovačko društvo. Eventualno, Grad to može učiniti preko svoje davno osnovane, ali nikad aktivirane tvrtke (pod pretpostavkom da je tvrtka registrirana i za tu djelatnost, a može se pretpostaviti da jest) i možda zatražiti neku drugu slobodnu frekvenciju. Radi se o već zaboravljenoj gradskoj tvrtki “Murarij” koja do sada nije primila niti izdala niti jedan račun, niti je bila aktivna makar jedan jedini dan. “Murarij”, zamišljen kao grdasko komunalno poduzeće, je tema o kojoj gradske valsti pričaju s dozom nelagode iako svako malo netko iz opozicije potakne pitanje vlastitog poduzeća koje funkcionira samo na papiru. Osim što nema novca za njegovo aktiviranje, čini se da bi, ako profunkcionira, “Murarij” mnogima mogao pomrsiti račune. S tim se ova gradska vlast ipak neće usuditi uhvatiti ukoštac.
V.Trstenjak

Izvor: 3064