Gradovi i općine 28.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

TRENUTNO SE NE MOŽE PREKO MOSTA U MURSKOM SREDIŠĆU

17:30 sati

Kamion karlovačke registarske oznake od prije pola sata stoji prepriječen preko mosta na Muri u Murskom Središću. Vozač je, nakon što je zaustavio kamion na tom mjestu, ključeve bacio u rijeku. Gradonačelnik Dražen Srpak također je na licu mjesta. Pokušalo se drugim ključevima pokrenuti vozilo, no neuspješno.

Navodno je vozač doselio u okolicu Murskog Središća i vozi za jednu karlovačku tvrtku, a što ga je navelo na ovakav iskaz nezadovoljstva - zasad nije poznato. O tome će sigurno nešto reći u Policijskoj postaji Mursko Središće u koju je priveden. Prema razgovorima koje čujemo na licu mjesta, vozač je navodno nezadovoljan zbog toga što ga ne plaćaju, no ostaje da se ta teza tek potvrdi. 

17:50 sati

Kolona vozila je sada već od mosta do samog ulaza u Mursko Središće. 

Doznajemo da je kamion pun životinjske hrane u briketima. Vozačev brat tvrdi da poslodavac nije platio tjedan dana vožnje u Austriju i da su u potpunosti bez novca za život. 

Iz Karlovca je krenuo serviser koji će dekodirati ključ kamiona. 

Vozač kamiona doselio je iz Zagreba u Plešivicu, zove se Vilim van den Aayck (44), a tvrtka za koju vozi "Renato P.P." Karlovac. 

18:10 sati

Nakon što su zrakom iz drugog kamiona ukopčali spojku zraka, akteri su ručno odgurali kamion u jednu traku. Promet će teći jednom trakom uz nadzor, dok se "sporni" kamion ne ukloni s ceste. 

Vozaču kamiona je navodno pružena hitna medicinska pomoć. 

Izvor: 3157