Gradovi i općine 01.09.2017. 11:05. Zadnja izmjena: 01.09.2017. 11:07.

Stari grad

U Čakovcu krenuo vikend posvećen alternativnim festivalima

Kraj kolovoza te početak rujna, obilježeni su bogatim umjetničkim sadržajem u srcu Međimurja. Zrinski Art Festival i 3FF Festival alternative inicirale su neprofitne udruge mnogobrojnih umjetnika Međimurske županije sa željom pružanja alternativnog umjetničkog sadržaja. Cilj je poticanje na razmišljanje i kreativnost putem velikog broja radionica, performansa i glazbe te pružanje većeg prostora i mogućnosti umjetnicima. Umjetnički te glazbeni festivali održat će se pod pokroviteljstvom Međimurske Županije i Grada Čakovca, a u suradnji s Centrom za mlade „CeZam“, udrugom 3FF i međimurskim umjetnicima koji su članovi HDLUM-a, ULUPUH-a, ALU-a i HDD-a te donatora uz izvedbu velikog broja volontera.

Otvorenje 2. Zrinski ART festivala započelo je uz plesnu izvedbu „Ritual svijesti” Studija suvremenog plesa „Teuta” i Ansambla „Paradidl“ u jezeru Staroga grada.

„Pred nama je 2. Zrinski Art Festival, veći po broju posjetitelja te umjetnika od prvog festivala, a imamo uključene i 4 zemlje, to su Slovenija, Velika Britanija, Srbija i Amerika. Svi prostori Starog grada koji su prilagodljivi za bilo kakvu instalaciju, iskorišteni su svaki u svoju namjenu. Svašta se može vidjeti, od multimedije, slikarstva, koncertne umjetnosti, performansa sa zvučnim instalacijama, svjetlosnim instalacijama, skulptura, suvremenog plesa, dakle sve što umjetnost podrazumijeva. Zahvaljujem se Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu na uključivanju u ovakvu manifestaciju i nadamo se da ćemo i dalje nastaviti pozitivnu suradnju“, izjavio je direktor Zrinski Art Festivala.

Posjetitelji će sve do 3. rujna kroz ovih par dana moći uživati u pozitivnoj atmosferi specifičnog ambijenta Starog grada Zrinskih, uz odličnu alternativnu umjetnost, instalacije i bogat program, ujedno i u  enogastronomskoj ponudi lokalnih OPG-ova.