Gradovi i općine 16.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Uredili Park Europske unije

Postavljanje sprava za igranje, koševe za smeće, sadnja 300 metara žive ograde te čišćenje od smeća. Sve su to odradili roditelji polaznika i zaposlenici Dječjeg vrtića „Vrapčić“ Šenkovec, potom članovi tamošnjeg ogranka Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata i brojni drugi mještani Šenkovca, njih ukupno 80, tijekom građanske akcije održane u subotu, 11. listopada, u Parku Europske unije u dijelu Šenkovca zvanom Budina. 

 

Akcija je provedena u sklopu inicijative „Sigurno i sretno djetinjstvo“ koja se do kraja listopada provodi kroz Regionalnu zakladu za lokalni razvoj "Zamah", a koju financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Građanska inicijativa „Vrapčića“ jedna je od dviju odobrenih za područje Međimurske županije. Nakon obavljenog posla druženje u Šenkovcu nastavljeno je Jesenskom svečanosti, igrama i zakuskom. 

 

-Vrtić  "Vrapčić“, prvi eko vrtić u Međimurju ovakvim akcijama u svojoj zajednici potiče druženje, volontiranje te češći boravak u prirodi, kazala je ravnateljica Snežana Karadža.

Izvor: 3103