Gradovi i općine 07.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Vatrogasci u ulozi mesara

Uzorna suradnja vatrogasaca DVD-a Kotoriba i njihovih kolega iz mađarskih Murskih Križevaca rezultirala je u subotu, 22. veljače još jednim susretom. Tada su se Kotoripčani odazvali natjecanju u svinjokolji udruga iz Murakeresztura, čiji su organizatori bili tamošnji vatrogasci. Natjecalo se šest udruga, od kojih je svaka kupila svinju težine do 150 kilograma, dok su je Kotoripčani dobili besplatno.
Rano ujutro, u 6,30 sati, poslu su prionuli i gosti iz Kotoribe Stanko Vugrinčić, Miljenko Vidović, Antun Ujlaki, Boris Hegediš, Zdravko Cmrečki, Ivan Lovrek, Tihomir Karloci i Tihomir Markan. Zajedno su bili na okupu do 15,30 sati, do kada je natjecanje trajalo. Tijekom tog vremena, spravljali su se mesni specijaliteti.
Prvo je na red došla kolinska juha kuhana od iznutrica, onda pečena jetreca, pa meso. Na red je došla i priprema krvavica, pečenje čvaraka i punjenje kobasica…
Kotoripski jogenj branci dostojno su prezentirali kulinarske vještine s desne obale Mure, za što su primili zahvale i čestitke organizatora.

Mladen Grubić

Izvor: 3071