Gradovi i općine 28.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

VRTIĆ D. DUBRAVA. Soboslikarski radovi

U naredna dva tjedna u prostoru Dječjeg vrtića Klinčec u Donjoj Dubravi odvijat će se soboslikarski radovi cijele unutrašnjosti objekta, po prvi put nakon pet godina otkad je vrtić izgrađen. Izvođač radova bit će Josip Špoljar iz Donje Dubrave, a cijena radova je 5.000 kuna. Vrtić neće raditi za vrijeme odvijanja radova, a dosad su izvršeni upisi i dogovoren je način rada za iduću pedagošku godinu. Kapacitet grupa je popunjen. U jasličku mješovitu grupu upisano je 19 djece, a ekonomska cijena pohađanja te grupe je 1.900 kuna. Starija mješovita imat će 23 polaznika, a cijena je 1.290 kuna. S tom djecom početkom iduće pedagoške godine radit će četiri tete i peta na pola radnog vremena.

U područnom vrtiću Donji Vidovec upisano je 26-ero djece u mješovitu skupinu. U tom vrtiću još ove jeseni u planu je dogradnja terase sa zatvorenim igralištem za mališane. Tu su zaposlene dvije tete.

Djelatnice Vrtića Klinčec ističu da se njihova plaća, koja iznosi do 4.000 kuna, nije mijenjala gotovo 20 godina. Upravno vijeće Klinčeca, na inicijativu Općine Donja Dubrava, ističe da će se početkom iduće pedagoške godine smanjiti, ali u kojem omjeru, još nije poznato.

Z. Čižmešija

Izvor: 3096