Gradovi i općine 07.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Vrtić Maslačak: Izvješće za pet

S odobravanjem i primjerenom pažnjom, vijećnici Gradskog vijeća Murskog Središća saslušali su na protekloj sjednici godišnje izvješće o radu Dječjeg vrtića Maslačak za pedagošku godinu 2012./13., koje je prezentirala ravnateljica Vrtića Spomenka Cilar. Kao rijetko kada, i oporba i vladajući bili su jednodušni u zaključku da je izvješće “za pet”, pa je ravnateljica sa sjednice mogla otići i više nego zadovoljna. Riješeni su, ili se rješavaju, sitni problemi vezani uz nedavnu sanitarnu inspekciju u Vrtiću, pri čemu je ravnateljica zamjerila medijima zbog (pre)naglašenog pisanja o toj temi. Posebne pohvale ravnateljica je dobila vezano uz dio izvješća o provedbi programa s djecom romske nacionalnosti koja, upravo zahvaljujući Vrtiću, u školu kreću sa znatno više socijalnih vještina i razumijevanja hrvatskog jezika nego je to bilo ranije.
Budući da je Dječji vrtić Maslačak samo jedan od tri vrtića na području Grada, moglo se očekivati da će netko od vijećnika (i ponovo) postaviti pitanje o izvješćima ostala dva vrtića. Maslačak je gradska ustanova, ostala dva vrtića su u privatnom vlasništvu, ali Grad smještaj djece sufinancira s istim postotkom u privatnim vrtićima, kao što je to slučaj i u Maslačku.
Logično je stoga da bi i vlasnici (poslovodstvo) privatnih vrtića morali svake godine podnositi godišnja izvješća Gradu, kao što to radi i gradski vrtić. Navodno to i čine, barem tako tvrdi gradonačelnik Dražen Srpak, ali o tim izvješćima Gradsko vijeće nikada nije raspravljalo niti je s njima bilo upoznato. Na tu činjenicu glasno je upozorio SDP-ov vijećnik Mario Nerer, nekada i sam predsjednik Upravnog vijeća gradskog vrtića, koji uporno i uzalud već duže vrijeme traži da se i poslovanje privatnih vrtića nađe na dnevnom redu Gradskog vijeća. Hoće li gradonačelnik do iduće godine zaboraviti na ovu primjedbu i traženje? Vjerojatno hoće jer zaista se iz nekog razloga nikada nije raspravljalo o poslovanju privatnih vrtića u Gradu, osim kad su tražili povećanje cijene.

V.Trstenjak

Izvor: 3054