Gradovi i općine 31.01.2019. 08:36. Zadnja izmjena: 31.01.2019. 08:39.

Vijeće

Vugrišinec: Trebamo rasvjetu, novi asfalt i sanaciju klizišta

Mladen Doničar u ime Mjesnog odbora Vugrišinec predao je općinskoj upravi Gornjeg Mihaljevca plan rada za 2019. godina. U sklopu ovog dokumenta koji je u biti skup želja i potreba mještana Vugrišinca, Doničar navodi:

- Hitno nam je potrebna rasvjeta po cijelom naselju te asfaltiranje četiriju sporednih puteva od kojih svaki ima oko 400 metara. Potreban je i novi sloj asfalta na glavnoj (županijskoj) cesti koja vodi prema Prekopi. Brojne su rupe i ponegdje već izbija trava pa smo ljeti trebali zvati da se intervenira. I treba sanirati klizište u klanjcu koji se nalazi na odvojku od te ceste kod Prekope, prečici prema glavnoj cesti za Štrigovu; taj odvojak je općinski. U klanjcu se brijeg počeo "vući", a blizu je kuća - kaže Doničar. 

Načelnik Goran Lovrec kaže da rasvjeta "pomalo ide" te da se pregovara s Elektrom. Što pak se cestovnih dionica tiče kaže da će sjesti s Doničarom kako bi proučili konkretne situacije i vidjeli što se može učiniti - tempom kojim se takvi zahvati provode i na području svih ostalih naselja u općini.