Gradovi i općine 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Zahtjevi za korištenje sportske dvorane

Sportski klubovi i sportske udruge s područja Grada Mursko Središće mogu najkasnije do četvrtka, 11. rujna podnijeti zahtjev za korištenje sportske dvorane.

Unificirani službeni zahtjevi mogu se preuzeti i ispunjeni te ovjereni pečatom kluba ili udruge predati kod  Bojana Bračka u gradskoj upravi, kod Bojana Kutnjaka u sportskoj dvorani ili na internet stanici Grada Mursko Središće. Prednost kod određivanja termina imat će sportski klubovi s područja Grada Mursko Središće, klubovi dvoranskih sportova, klubovi koji dvoranu koriste tijekom cijele jesensko-zimske sezone, klubovi koji rade s dječjim uzrastima te dugogodišnji korisnici.

Klubovi i udruge koji do navedenog roka ne podnesu zahtjev za korištenje sportske dvorane gube pravo na naknadno korištenje dvorane. Iz Grada upozoravaju klubove da se trebaju strogo pridržavati kućnog reda koji je objavljen na oglasnoj ploči dvorane i internet stranici Grada, inače će im se uskratiti pravo korištenja dvorane. Do 23. rujna znat će se raspored korištenja dvorane koji će biti javno objavljen. (vt) 

 

 

Dogradnja će se ipak rušiti

 

Nakon utvrđivanja stanja temelja zgrade bivšeg Kina Rudar, koji se još uvijek “dobro drže”, u planu je bilo da se dograđeni dio (aneks u kojem su privremeno smještene neke udruge) makar samo djelomično uredi, kako bi se barem malo uljepšao pogled na zgradu sa šetnice. Međutim, u dogovoru sa strukom, donesena je odluka ta se dogradnja ipak sruši, a temelji će ostati za novu dogradnju.

To je iduća faza kojom bi se zaokružilo vanjsko uređenje cijele zgrade, a potrebnih oko 100 tisuća eura osigurat će se iz Ministarstva kulture. Za kompletno uređenje budućeg centra za kulturu ipak će trebati puno više novca, a on će se pokušati dobiti iz EU fondova, za što se već pišu projekti. (vt) 

Izvor: 3097