Gradovi i općine 10.10.2018. 08:22. Zadnja izmjena: 10.10.2018. 08:22.

Općinsko vijeće

ZASADBREG Vratite mještanima njihovo!

Na samom kraju aktualnog sata sjednice Općinskog vijeća Sveti Juraj na Bregu održane u srijedu, 26. rujna vijećnik Marijan Rodinger (HSU) ponovo je upozorio na problem dućana u Zasadbregu. Oštrim tonom poručio je vodstvu Općine da se napokon pokrenu i pravnim putem preispitaju vlasništvo nad objektom u kojem je smještena METSS-ova prodavaonica.

- Ponavljam se kao papiga. Neću postaviti pitanje jer se ne radi ništa. Zato tražim da se pokrene povratak imovine mjesta Zasadbreg koju je sadašnji vlasnik stekao neregularno. Taj dućan su mještani napravili samodoprinosom, a nema nikakvog ugovora da je taj objekt netko platio Općini ili Mjesnom odboru Zasadbreg, rekao je Rodinger. Načelnik Anđelko Nagrajsalović poručio je da će zatražiti izvadak iz gruntovnice u kojem bi trebali biti vidljivi dokumenti temeljem kojih je preneseno vlasništvo te objasnio kakve planove ima sadašnji vlasnik (Čakovečki mlinovi, op. a.).

- Obećano je da će objekti u Malom Mihaljevcu i Zasadbregu biti renovirani do kraja godine. Smanjit će se skladišni, a povećati prodajni prostor. Projekti se uglavnom pripremaju, a kad počnu radovi dućan će 30-ak dana biti zatvoren, rekao je načelnik Nagrajsalović.