Gradovi i općine 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Zbor mještana u Vukanovcu

U Vukanovcu je 13. srpnja održan zbor građana Vukanovca koji je vodio predsjednik Vijeća mjesnog odbora Mladen Borko. Sjednici je nazočio i načelnik Općine Gornji Mihaljevec Goran Lovec. Borko je iznio izvješće o jednogodišnjem radu MO-a, istaknuvši da se, unatoč teškim recesijskim vremenima, kvaliteta življenja u Vukanovcu nije narušila. Potrebe su još velike jer suvremeni život grabi krupnim koracima, ali uz pomoć Općine, kvaliteta življenja pratit će suvremene zahtjeve, istaknuo je Borko.

Načelnik Općine iznio je podatke o teškom stanju u općinskom proračunu opterećenom aktiviranom mjenicom Ministarstva gospodarstva zbog nenamjenskog trošenja sredstava dodijeljenih za uređenje poslovne zone Krč te da se još nije ušlo u trag tom nenamjenski potrošenom novcu.

U raspravi su građani zatražili podizanje mjesne infrastrukture na višu razinu, a kao poseban problem iskazano je nezadovoljstvo održavanjem nerazvrstanih puteva jer u nekim dijelovima Vukanovca stanovnici još uvijek ne mogu automobilima do svojih kuća kad padne kiša, a da se ne govori o snijegu. Franjo Halabarec istaknuo je poboljšanja u radu MO-a, istaknuvši istovremeno velike turističke potencijale MO-a Vukanovca koji su neiskorišteni.

Zanimljivo je da je bilo i pitanja koja su ostala bez odgovora. Željko Tomašić na pitanja postoji li plan rada i plan održavanja nerazvrstanih cesta u MO-u i Općini te kako je moguće da je iz općinskog proračuna jednostavno nestalo nekoliko desetaka tisuća eura, a da se ne zna gdje su i da za to nitko nije odgovarao - nije dobio odgovor, kao ni Zvonko Jularić  na pitanja zašto Vijeće MO-a nije kompletno na sjednici, već je prisutno manje od 50 posto članova te gdje su ostali. 

Na nadležnima ostaje da potraže odgovore na ta pitanja građana. Članovi MO-a Vukanovec jednoglasno su dobili povjerenje da odrade mandat do redovnih lokalnih izbora. (žt)

Izvor: 3092