Gradovi i općine 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

ZEBANEC SELO: Staro željezo prijeti djeci

Praktično od početka mandata, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević pokušava raščistiti jednu, naoko, sasvim jasnu i čistu situaciju.
U Zebanec Selu, uz objekt Mjesnog odbora i dječji vrtić, u dvorištu, napušten je kontejnerski sklop za koji je danas nepostojeći Trgocentar 1988. godine dobio dozvolu za privremeno postavljanje na rok od pet godina. Trgocentar je propao, jedno je vrijeme u kontejnesrkom objektu radila prodavaonica METSS-a, a danas je vlasnik te napuštene gomile starog željeza tvrtka BMB iz Varaždina.
Kao i svaki napušten objekt, kontejnerska je bivša prodavaonica izložena devastaciji, a krhotine stakla i korodirani ostaci prijete djeci iz vrtića koja se na svoje igralište s odgojiteljicama provlače kroz uzak prolaz između kontejnera i vrtića.
Načelnik E. Vičević prijavio je slučaj građevinskom inspektoru Draženu Lesaru, ali – kaže – od njega nema odgovarajućeg odaziva. Postupak se uklanjanja objekta neobjašnjivo oteže (trebao je taj kontejnerski sklop biti uklonjen još 2003. godine!?), a o desetoj obljetnici problema spomenuti treba još jedan: čestica na kojoj je kontejnerski sklop u vremenu “društvenog vlasništva” sasvim je nepravno pripisana objektu, pa je sad okružena česticom u vlasništvu Općine Selnica.
Pomalo ogorčen situacijom, načelnik E. Vičević kaže:
- Za taj objekt godinama se ne plaća ni komunalna naknada, a kako je dokumentacija posložena, može nam se dogoditi da – želimo li raščistiti stanje – moramo otkupiti vlastitu parcelu kada se objekt ukloni! Ishodišni korisnik, Trgocentar, nikada i ni od koga, naime, nije kupio tu parcelu. “Pripisana” mu je! Pokušavam ishoditi hitno uklanjanje te željezarije, mi ćemo zatim, ako treba, sami organizirati čišćenje parcele... (MB)

Izvor: 3065