Gradovi i općine 19.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Ženska ekipa Tenis kluba „Franjo Punčec“ osvojila naslov državnih prvakinja

Teniski sport Čakovca i Međimurja bilježi ovih dana još jedan u nizu uspjeha. Na ekipnom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu ženska ekipa Tenis kluba „Franjo Punčec“ Čakovec zasluženo i superiorno je osvojila naslov državnih prvakinja.

Između 8 ekipa od kojih je 5 u finale ušlo po jakosti, a 3 iz kvalifikacija mlade Čakovčanke su bile najbolje i okitile se naslovom prvakinja.

Prvo su rezultatom 5:1 bile bolje od Koprivnice, iza toga s ITF-teamom Zagreb prošlogodišnjim prvakinjama bilo je 3:3, ali zbog bolje set razlike u finale su se plasirale Čakovčanke. Gdje su rezultatom 4:0 (susreti parova nisu se trebali igrati) bile bolje od HTK Zagreba.

Ovaj uspjeh, sa Čakovčanke su državne prvakinje bile i pred 10 godina 2004.godine, pod vodstvom trenera Darka Babića ostvarile su:Ema Mikulčić, Iva Mekovec, Ema Babić, AnaOparenov ić /pojačanje iz Slovenije/,Lorena Brzohalski, Anda Pintarić i Leona Horvat.

Odmah po povratku iz Zagreba na terenima kluba pred velikim brojem poklonika sporta i tenisa, posebno roditelja mladih Čakovčanki u mnogome zaslužnih za ovaj uspjeh priređen im je svečani doček i prijem. Na kojem su im najodgovorniji iz kluba predsjednik i tajnik Josip Sabolek i Bojan Ružić uz prigodan govor i zahvalu uručili cvijeće i poklone, a iza toga kako to već u čakovečkom klubu prakticiraju sve je završeno zajedničkim druženjem.

Izvor: 3090