Gradovi i općine 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Župan Posavec u posjetu općini Nedelišće

U službenom posjetu najvećoj općini u Međimurskoj županiji, Općini Nedelišće, prošlog tjedna boravio je župan Matija Posavec. Na poziv načelnika Darka Danije, župan se još jedanput upoznao sa svim detaljima mnogobrojnih projekata koji se provode ili su u planu u sljedećih godinu dana u Općini Nedelišće.

Asfaltiranje prometnica kod sportskog parka Trate, rekonstrukcija mrtvačnice na groblju u Nedelišću, rekonstrukcija Doma zdravlja i ljekarne u Macincu, dom kulture u Macincu kao i u Trnovcu, dogradnja zgrade DVD-a Slakovec… projekti su vrijedni gotovo 3 milijuna kuna, a prema planu se privode kraju.

- Projekti su skoro gotovi, pa zahvaljujem Međimurskoj županiji na pomoći, posebice na sredstvima za dom kulture u Macincu koja je obećao i realizirao župan. No, dosta je toga pred nama, imamo nekoliko kapitalnih projekata vrijednih više desetaka milijuna kuna i svjestan sam da se bez adekvatne podrške Županije neće moći do kraja realizirati, izjavio je na sastanku načelnik Darko Dania.

Izgradnja sportsko-rekreacijskog parka Trate, sanacija prometnica u okviru projekta Aglomeracije Čakovec, izgradnja nove osnovne škole, kao i centra kulture, obnova javne rasvjete, dogradnja dječjeg vrtića i izgradnja pješačko-biciklističkih staza, sve su to projekti za koje su pribavljene potrebne dozvole ili su pred ishođenjem, ali teška financijska situacija i gospodarsko stanje ne ulijevaju previše nade i u brzinu realizacije.

- Nova osnovna škola, kao i centar kulture, u sklopu kojeg će Nedelišće dobiti svoj trg, postaju strateški projekti za Županiju i tu nema dvojbe. Dužnost je Županije i mene kao župana iznaći rješenja kojima će ovakvi projekti dobiti zeleno svjetlo i u Zagrebu, ali jednako tako, Općina i načelnik moraju samostalno vršiti pritisak prema resornim ministarstvima, tražeći ono što im realno i pripada. Kada je Centar kulture u pitanju, Županija će Nedelišću pomoći financiranjem potrebne studije izvodljivosti, kao i time da će REDEA-a, kao županijska razvojna agencija, napraviti sve potrebno da ovako kvalitetne i društveno korisne projekte što prije realiziramo, državnim sredstvima ili fondovima Europske unije, naglasio je župan Posavec, napomenuvši da projekt nove osnovne škole ima definitivan prioritet.

Kako je istaknuto, projektna dokumentacija škole u izradi je te se traže izvori financiranja.

Po završetku sastanka, župan je - zajedno s načelnikom, kao i zamjenicima načelnika Ivankom Novak i Željkom Kacunom te predsjednikom Odbora za gospodarstvo i vijećnikom Općinskog vijeća Nedelišća Vitomirom Kirićem, obišao neke od navedenih projekata i trenutno aktivnih gradilišta.

Izvor: 3097