Gradovi i općine 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Zvijede za Lovru

U srijedu, 26. ožujka u dvorani Graditeljske škole, u Čakovcu bit će održana humanitarna nogometna utakmica između Humanih zvijezda Hrvatske (bivših nogometnih reprezentativaca) i ekipe sastavljene od poznatih međimurskih i varaždinskih nogometaša. Prihod prikupljen od prodaje ulaznica namijenit će se osmogodišnjem Lovri Pergaru - slabovidnom dječaku iz Mihovljana kojem su, da bi očuvao vid na desnom oku, potrebne 3 operacije.
U akciju pomoći Lovri uključila se i šira zajednica, pa je u utorak, 11. ožujka u vijećnici Međimurske županije održan i sastanak organizacijskog odbora kojem su - uz županijske, čakovečke čelnike, predstavnike udruga i sportaše, prisustvovali i savjetnik predsjednika RH za sport i humanitarne akcije Branko Tušek te njegov zamjenik Miroslav Bičanić.
- Kada se ovoliko ljudi okupi s dobrim namjerama, uspjeh je zajamčen i siguran sam da ćemo u potpunosti realizirati zacrtane ciljeve, naglasio je Bičanić, dodavši i da su Humane zvijezde konstantno aktivne te tijekom godine odigraju i do 20 utakmica.
- Drago mi je što je Međimurje još jedanput pokazalo svoje veliko srce, ali i što su poznate osobe iz svijeta sporta i kulture pokazale interes i odlučile nam se pridružiti, rekao je Damir Ledenčan iz Mihovljana, jedan od inicijatora akcije.
O Lovri Pergaru već smo pisali. U međuvremenu, on je prošao prvu operaciju, u Belgiji, a novac za to, podsjetimo, prikupljen je na inicijativu 1. osnovne škole Čakovec koju pohađa i Udruge mladih Mihovljan.
V. Kelkedi

Izvor: 3073