Zdravstvo 14.03.2019. 08:18. Zadnja izmjena: 14.03.2019. 08:22.

ŽB Čakovec

Besplatan boravak roditelja u bolnici s bolesnim djetetom

U Županijskoj bolnici Čakovec na Odjelu neonatologije u srijedu, 13. ožujka župan Matija Posavec, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač i v.d. ravnatelj Tomislav Novinščak su predstavili novu mjeru kojom će se u cijelosti financirati boravak jednog roditelja s bolesnim djetetom u ŽB Čakovec. Nova je mjera plod dugogodišnje suradnje i poticanja razvoja zdravstvenog sustava u Međimurskoj županiji, a krenut će početkom travnja.

- Naša je želja da imamo najbolju i najmoderniju zdravstvenu skrb. Liječnici se trude da držimo status Bolnice - prijatelja djece, a odjeli ginekologije, neonatologije i pedijatrije služe kao pozitivan primjer. Do sada smo preuzimali djelomični trošak boravka jednog roditelja sa bolesnim djetetom u bolnici, a sada u dogovoru s upravom bolnice našli smo dodatna sredstva kako bi se u potpunosti rasteretili roditelji koji moraju biti uz svoje dijete. To je standard koji Međimurje zaslužuje. Ulaganja u zdravstveni sustav u Međimurju nikad u 27 godina nisu bila veća, kazao je župan Posavec uz napomenu da će boravak roditelja uz dijete u bolnici biti moguć kada kapaciteti odjela to dozvoljavaju.

Uz to, Županija i Bolnica potiču kampanju Palčić gore te se zalažu da svaki pacijent ima jednaka prava i jednaku zdravstvenu skrb u Međimurskoj županiji. U sklopu toga, djelatnicima odjela uručeni su paketi Palčić gore s majicom i drugim promotivnim materijalima.