Zdravstvo 23.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

BOLNICA: Tko će preuzeti gotovo 7 milijuna kuna duga?

Opstrukcija interesa Međimurske županije i samog župana kao čelnika izvršne vlasti - tom je rečenicom HDZ-ov vijećnik Darko Horvat na posljednjoj sjednici Skupštine Međimurske županije okarakterizirao činjenicu da, unatoč obećanju sad već bivšeg ministra zdravlja Rajka Ostojića te najavi prve potpredsjednice Vlade Vesne Pusić da će se „založiti“, država još nije preuzela dug Međimurske županije za izgradnju Polikliničko-stacionarnog paviljona Županijske bolnice Čakovec u iznosu od 6,772.000 kuna.

Ponovo aktualizirajući „bolnu“ temu, Horvat je župana upitao „zna li tko ne želi rješenje tog problema i jesu li se u njegovo rješavanje uključili i saborski zastupnici?“

- Već sam i Bogu i ljudima dosadan da nam se pomogne. Sve što ste rekli je točno, no, u svakom razgovoru sa „svima“ apeliram da se pitanje duga za Bolnicu, kao i obveza izgradnje vojnih skladišta, riješe. Svaki razgovor s predstavnicima državne vlasti vodi u tom smjeru. Smatram da dobre volje ima, ne znam opstruira li netko, no, želim vjerovati da je tako, odgovorio je župan Matija Posavec. (vk) 

Izvor: 3091