Zdravstvo 14.04.2020. 11:45. Zadnja izmjena: 14.04.2020. 11:59.

Utorak, 14. travnja

Još jedna osoba u Međimurju zaražena koronavirusom, osma do sada

U utorak, 14. travnja na konferenciji Stožera civilne zaštite Međimurske županije, župan Matija Posavec izvijestio je javnost o novozaraženoj osobi u Međimurju.

Tijekom minulog, produženog, vikenda imali smo jako dobru epidemiološku situaciju jer od svih testiranja koja su se obavljala na području Međimurske županije nije bilo potvrđenih osoba virusom COVID-19.

- Međutim, od danas ujutro, imamo novu potvrdu pozitivne osobe. Javila se svojim liječnicima i prema procijeni epidemiologa bila testirana i nalazi su pokazali da je pozitivna. Riječ je o ženskoj osobi, 1965. godište. Osoba je hospitalizirana, u bolničkoj je izolaciji i krenulo je liječenje, kazao je župan Posavec.

Od početka globalne pandemije, to je ukupno osma pozitivna osoba koja se bilježi za područje Međimurske županije. Od tog broja dvije su osobe ozdravile, četiri osobe su unutar jedne obitelji, jedna osoba ima prebivalište na području Međimurja no radila je i testirala se na području druge županije i od danas, nova osoba za koju će se tek utvrditi kontakti, kretanje i primijeniti svi protokoli sukladni pravilima epidemiološke struke.