Zdravstvo 27.04.2017. 22:54. Zadnja izmjena: 27.04.2017. 23:00.

Oftalmologija

Očni odjel ŽB Čakovec u rasulu - Je li najbitnije oku nevidljivo?

Ukoliko ste jedan od brojnih Međimuraca koji treba usluge Odjela oftalmologije i optometrije Županijske bolnice Čakovec, možda uskoro zaključite da dugo niste vidjeli barokni Varaždin, te posjetite tamošnju Opću bolnicu, jer je očni Odjel u Čakovcu u priličnom rasulu.

Podsjetimo na činjenice o kojima smo nedavno pisali: ravnatelj Bolnice Robert Grudić za vršiteljicu dužnosti voditeljice Odjela nedavno je postavio 35-godišnju Mirnu Belovari. Jedan od najiskusnijih liječnika djelatnosti Ivan Slugan pobunio se jer je ispunjavao tražene uvjete, a njegova kolegica Belovari ne! Kako je dio liječnika otišao u mirovinu, a neke su mlade snage u posljednji tren odabrale drugu specijalizaciju, očni Odjel, već je tada opasno visio.

No, to je bio tek početak. Kako doznajemo nova voditeljica je zatrudnjela. Doktor Ivan Slugan je na godišnjem odmoru i ne želi davati izjave. Navodno je umjesto doktorice Belovari postavljen - a tko bi drugi - doli dugogodišnji voditelj Dragutin Turk (65). Nazvali smo stoga Odjel kako bismo njega osobno upitali kako stoje stvari. Evo, što nam je rečeno. - Hmm.. doktor Turk je na godišnjem odmoru. Mijenja ga doktorica Vučenik - kažu.

Budući da se sve ovo najviše tiče pacijenata, pitamo ravnatelja Grudića: kakvo je stanje na odjelu, tko mijenja doktoricu Belovari, u kojem svojstvu, traže li novo rješenje, hoće li postaviti doktora Slugana, je li točno da planiraju dovesti bivšeg voditelja varaždinske oftalmologije, trebaju li nove liječnike... No, ravnatelj Grudić  nam odgovorio čak niti na pitanje tko trenutno vodi Odjel. - Kao ravnatelj ustanove, niti kao liječnik, ne mogu davati informacije o zdravstvenom stanju djelatnika. U trenutku davanja informacije, imenovani zamjenik voditelja odjela, sukladno svojim ovlastima, sukladno postojećim kadrovskim stanjem organizira rad odjela oftalmologije. Na ostala pitanja, u ovom trenutku ne mogu javno odgovoriti. Sa Štovanjem - odgovorio nam je, od slova do slova.

Stoga, sa Štovanjem ravnatelju Grudiću uzvraćamo s dva divna citata (a pun ih je internet), kao stvorena za njega i očni Odjel kojeg 'briljantno' kadrovira:  "Samo se srcem dobro vidi - ono bitno, oku je nevidljivo" i "Imala je crnu kosu, oči plave kao san, ja osim suza nemam ništa da joj dam".