Zdravstvo 05.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 02.03.2016. 11:02.

Priznanja darivateljima krvi

Svečanošću podjele priznanja mnogostrukim davatreljima krvi koja je u četvrtak, 14. studenoga održana u Čakovcu Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec obilježilo je Dan dobrovoljnih darivatelja krvi i 60 godina dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj. Srebrni znak priznanja i zahvalnicu za 35 darivanja krvi primile su Štefica Bašnec iz Donjeg Kraljevca, Biserka Dominić, Božena Grabarić i Ruža Mlinarić iz Čakovca, Adela Mesarić iz Murskog Središća, Nevenka Špoljarić iz Vratišinca i Nada Žerjav iz Lopatinca.
Za 55 puta darovanu krv veliki srebrni znak i zahvalnicu dobile su Marija Novak iz Gardinovca i Zdenka Vojvoda iz Kotoribe. Gordana Bajkovec iz Čakovca primila je zlatni znak i zahvalnicu za 75 darovanu krv.
Među muškarcima su mali srebrni znak priznanja i zahvalnicu za 50 darivanja krvi primili Miljenko Blažić iz Male Subotice, Franjo Branilović, Danijel Marciuš i Krunoslav Posavec iz Nedelišća, Dragan Golubić iz Vratišinca, Željko Horvat iz Macinca, Zlatko Jančec, Zdravko Korunić, Zdenko Mesarić, Zdravko Palašek, Stjepan Paler i Emil Plaftak iz Čakovca, Franjo Karloci i Zdenko Zadravec iz Kotoribe, Zdravko Kolar iz Mačkovca, Antun Kozar iz Brezja, Božidar Lesar iz Črečana, Vladimir Marciuš iz Dragoslavca, Dragan Matulin iz Donjeg Vidovca, Martin Mikac iz Podturna, Zlatko Mikac iz Dekanovca, Željko Mikulić i Stjepan Trupković iz Strahoninca, Ivan Novak iz Stanetinca, Josip Novak iz Belice, Nenad Novak i Zlatko Senčar iz Trnovca, Igor Pintarić i Dragutin Vrbanec iz Šenkovca, Boško Rakić iz Pribislavca i Stjepan Toplek iz Mihovljana. Juraj Kolar iz Čakovca, Zdenko Vučković iz Donje Dubrave i Ivan Vuković iz Savske Vesi primili su veliki srebrni znak priznanja i zahvalnicu za 75 puta darovanu krv. Zlatni znak i zahvalnicu za stotinu puta darovanu krv primili su Zlatko Marciuš iz Nedelišća i Branko Posedi iz Savske Vesi. Najveće priznanje, plaketu Hrvatskog Crvenog križa i zahvalnicu za 125 darivanja krvi primio je Vladimir Pergar iz Čakovca. Priznanja su dobrovoljnim darivateljima krvi uručili ravnateljica GD-a CK-a Čakovec Nada Špoljarić i predsjednik GD-a CK-a Čakovec Mladen Valkaj.
Program je vodio Dejan Buvač, a prigodnu pjesmu otpjevala je Marija Jambrošić.(r)

Izvor: 3058