Zdravstvo 08.08.2017. 22:08. Zadnja izmjena: 08.08.2017. 22:11.

Općina Podturen

Rampa kod ambulante Doma zdravlja u Podturnu do rujna?

Nakon što smo u listu Međimurje ukazali na nepristupačnost ambulante Doma zdravlja u Podturnu osobama s invaliditetom, provjerili smo je li u međuvremenu došlo do promjena. Kontaktirali smo ravnatelja Doma zdravlja Čakovec Branka Vrčića, dr. med.

- Dom zdravlja Čakovec nije vlasnik poslovnih prostorija u kojima se obavlja djelatnost primarne zdravstvene zaštite u Podturnu. S obzirom da je vlasnik zgrade u kojima se nalaze ambulante Općina Podturen, ista bi trebala pokrenuti izvođenje radova vezanih za izgradnju prilazne rampe za invalide, navodi doktor Vrčić, te dodaje da su u Domu zdravlje zainteresirani za rješavanje problema.

Načelnik Perica Hajdarović obećaje da će problem biti riješen do rujna. - Ambulanta je nedavno prešla u vlasništvo Općine te je prilaz u našoj nadležnosti. Napravit ćemo što je potrebno i podmiriti troškove. Mislim da to ne bi trebao biti prevelik izdatak, a uvelike će pomoći osobama s invaliditetom. Smatram da bi bilo najbolje da se isto napravi u vrijeme kad je ambulanta zatvorena zbog godišnjih odmora, a stvar će sigurno biti riješena do rujna kaže Hajdarović.