Najavljujemo 29.11.2016. 09:09. Zadnja izmjena: 29.11.2016. 09:13.

Susret hrvatske katoličke mladeži

Dekanatski susret mladih i priprema u vidu kateheze održat će se u Prelogu 3. prosinca

Povodom Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru sljedeće godine, u Prelogu će se u subotu, 3. prosinca u 19 sati održati priprava u vidu kateheze. To će biti prva kateheza za sve mlade našeg dekanata. Katehezu će održati Snježana Mališa s Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a tema je Milosrđe – božje i moje.

Mladi iz župa donjomeđimurskog dekanata koji žele sudjelovati na katehezi trebaju se prijaviti svojim župnicima. Kateheze imaju za cilj potaknuti ih na razmišljanje o mjestu i ulozi nade u svakodnevici i svim životnim izazovima, da vrijeme priprave kroz župne i druge susrete dožive kao korake rasta prema osobnoj zrelosti i izgradnji društva u kojem ne pobjeđuju strah i malodušje, već iskustvo Kristove ljubavi.

Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM), pod geslom Krist, nada naša održat će se 29. i 30. travnja 2017. u Vukovaru, u organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i Ureda HBK za mlade. Krajem listopada u Vukovaru je izdan priručnik za animatore mladih SHKM-a s dvanaest kateheza koje će župnicima i animatorima pomoći u pripremi mladih za SKHM.